Παντζάρια
Παντζάρια
Παντζάρια
Παντζάρια

Παντζάρια

26
0,00 €
με ΦΠΑ

Βιολογικής καλλιέργειας

Συσκευασία

 

Ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα σέσκουλα και το σπανάκι, και μπορούν να καταναλωθούν και οι βολβοί τους (ρίζες) αλλά και τα φύλλα τους. Ξεχωρίζουν για το λαμπερό και πλούσιο πορφυρό χρώμα των βολβών τους, που σε κάποιες ποικιλίες μπορεί να είναι λευκό ή χρυσοκίτρινο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε σάκχαρα, τα παντζάρια είναι νόστιμα ακόμα και ωμά, αλλά συνήθως τρώγονται ψητά, βραστά ή τουρσί. Τα παντζάρια έχουν εξαιρετικά διατροφικά οφέλη.  Ειδικά τα φύλλα τους που είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Α και C, δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα μαγειρεύουμε όπως το σπανάκι. Τα κοκκινογούλια – όπως επίσης ονομάζονται – είναι πλούσια πηγή φολικού οξέος, φυτικών ινών, μαγγανίου και καλίου. Μια μερίδα (100γρ.) ωμών παντζαριών περιέχει 43 θερμίδες, 2 γρ. πρωτεΐνης,  0 γρ. λίπους.  10γρ. υδατανθράκων και 3 γρ. ινών.

Τα φρέσκα καλής ποιότητας παντζάρια θα πρέπει να έχουν ανέπαφα φύλλα, χωρίς σημάδια αλλοίωσης. Οι βολβοί θα πρέπει να είναι σκληροί, με ομαλή επιφάνεια και με ένα ζωντανό κόκκινο-μοβ χρώμα. Μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να κόψετε τα φύλλα τους για τρεις έως τέσσερις ημέρες στο ψυγείο, ενώ όσα δεν έχουν φύλλα μένουν στο ψυγείο για δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Ωμά δεν μπαίνουν στην κατάψυξη ενώ τα μαγειρεμένα καταψύχονται διατηρώντας τη γεύση και την υφή τους.

 

Product added to wishlist

Το Livebio.gr σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης.